MARDİN / DERİK - Derik Halk Eğitimi Merkezi

5 ÇOCUĞU DOKTOR, ÖĞRETMEN VE HEMŞİRE OLAN ANNE OKUMA YAZMA KURSUNDA

Derik ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamındaki kursa katılan 5 çocuk annesi Kezban Koyun (58), çocuklarından 3´ünün doktor, birinin öğretmen, birinin de hemşire olduğunu söyledi. Okula gitmediği için pişmanlık duyduğunu belirten Kezban Koyun, "Doktora gittiğim zaman tabelaları okuyamıyorum. Kafamız pas tutmuş ama sırf o tabelalaları okuyayım diye okuma yazmayı öğrenmeye karar verdim" dedi.
Derik ilçesinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, 123 kursta, 1538 erkek ve kadına okuma yazma eğitimi veriliyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Çekmez, okuma yazma kurslarına katılımda Derik´in kentte birinci sırada yer aldığını söyledi. Müdür Mustafa Çekmez, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında 123 okuma yazma kursu açılmış olup, bu kurslara 1538 yetişkinimiz kayıt yaptırmıştır. 223 kişi bu kapsamda ikinci kademe okur yazarlık belgesi almaya hak kazanmış olup, ilkokul diplomasına eş değer belgeyi almaya hak kazanmıştır. Derik ilçemiz, Mardin ili ilçeleri arasında yetişkin okuma yazma çalışmalarında birinci sıraya yerleşmiştir. Çalışmalarımıza yoğun destek sağlayan Kaymakamımız Sayın Hakan Kafkas ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Kahraman´a ilgi ve alakalarından, desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

HURRİYET GAZETESİ

SONDAKİKA